Näin uuden vuoden ensimmäisenä päivänä tulee mieleen kaikki uuteen aikaan kohdistuvat toiveet ja haaveet.

Miten valtava haaveiden ristipaine kohdistuukaan tähän vuosittain toistuvaan hetkeen, jossa vanhan vuoden tomut ja joulukuun tunkkaiset konvehtirasiat vaihtuvat uutuuttaan hohtavaan tammikuuhun -mahdollisuus muutokseen on kerrassaan kutkuttava.

Usein muutostoive liittyy terveellisempään elämään, oli sitten kyse fyysisestä terveydestä tai halusta raivata tilaa mielen hyvinvoinnille ja paremmalle palautumiselle. Toiveena voi olla parantaa ihmissuhteita, löytää uusi ura tai tulla sinuiksi menneisyyden tapahtumien kanssa. Toiveena on usein parempilaatuinen arki, mitä tahansa se sitten pitääkään sisällään. Muutostoiveidemme ristipaineessa helposti unohdamme, että muutos tarvitsee usein pysähtymistä itääkseen ja tilaa kasvaakseen.

Kaiken suorittamisen, itsensä kehittämisen ja eteenpäin pyrkimisen keskellä toivonkin sinulle vilpittömästi tyhjää tilaa, jossa voit vain olla ja levätä. Ihmetellä sen puhtaana hohtavia seiniä ja korvia hivelevää hiljaisuutta. Kellua olemisen tilassa, vailla tekemisen patistavia kuiskauksia. Onneksi sinun ei tarvitse lähteä kovin pitkään retriittiin saavuttaaksesi palasen tuosta tyhjyyden lempeästä tilasta. Riittää, kun jätät sille kalenteriin mahdollisuuden tulla.

Vapaa tila kalenterissa voi poikia lisää vapaata tilaa mielen sopukoissa, siellä missä kaikki luovuus ja ehkä vanhan vuoden kiireisiin kadotettu innostus asuvat. Oma vapaa-aika (jota ei ole ennalta korvamerkitty millekkään) jättää tilaa olemisen lisäksi mieluisalle puuhastelulle, joka on varsin aliarvostettua ajanvietettä. Aikaa jää sille itse valitulle tekemiselle, mikä tuntuu helpolta ja luonnolliselta, mitä ei tarvitse suorittaa tai ansaita ja minkä äärellä aika unohtuu.

Tyhjän tilan hyöty on palautumiselle kiistaton, mutta se on kaikessa yksinkertaisuudessaan myös mitä parhaita arvotyöskentelyä. Vapaa tila kalenterissa voi nimittäin jo ennestään kirkastaa sitä, mikä itselle on ominaista ja poikia uusia avauksia yksityiselämän ja työnkin saralla. Pakottamatta ja painostamatta.

Aika lienee arvokkainta mitä meillä on. Lahjoitathan sitä itsellesikin tulevana vuonna.

Mikäli kaipaat tyhjän tilan lisäksi toista näkökulmaa tilanteeseesi, tai tyhjä tila poikii lähinnä lisää ahdistusta, voi lyhytterapiasta olla sinulle hyötyä. Lue lisää sen hyödyistä täältä: https://www.terapiavalona.fi/lyhytterapia/

Rentoa vuodenvaihdetta jokaiselle,

Laura